Nieuws

14 jul
2020
Ter info

Dag allemaal,

Hopelijk hebben jullie al kunnen genieten van de vakantie.

Even ter info: alle foto's en nieuwsberichten van afgelopen schooljaar worden tegen het einde van de vakantie verwijderd. Sla de foto's die je wil bijhouden dus best op je eigen computer op.

Liefs,

juf Jasmien

30 jun
2020
vakantie!

Dag allemaal!

Onze allerlaatste twee dagen zijn weer voorbij gevlogen! Spijtig dat we afscheid moeten nemen... maar... ook de vakantie lacht ons tegemoet !

We genoten samen nog van de laatste momenten door veel kringspelletjes te spelen, liedjes te herhalen en veel te knuffelen!  

Ik wens alle kindjes heel veel speelplezier toe in de grote vakantie. Hopelijk kunnen jullie genieten van goed weer en van samen uitstapjes maken!

Heel veel succes volgend jaar. Ik ben er zeker van dat jullie het goed gaan doen in de eerste kleuterklas, dan zijn jullie echt al wel groot!
In september zien we elkaar  vast nog regelmatig op de speelplaats en ook in jullie nieuwe klas zal ik soms eens langskomen want dan ben ik weer even zorgjuf tot  1 februari 2021.

Ik kijk er al naar uit om jullie verder te zien groeien!

Bij dit laatste weeknieuws maak ik van de gelegenheid gebruik om alle ouders te bedanken voor het vertrouwen en de goede samenwerking.
Ik was heel aangenaam verrast door de fantastische cadeautjes!  Ik ben er heel blij mee! Superhard bedankt!

Heel veel liefs en kusjes,

Juf Jasmien

PS: Claudia-Joy is haar wit vestje kwijt. Is het misschien bij iemand anders in de boekentas beland? Je kan haar contacteren via de verjaardagslijst die je kind op papier meekreeg.

26 jun
2020
ijsjes en vakantie

Dag allemaal,

Toen we Jules op maandagmorgen wakker maakten, had hij ijsjes meegebracht! Geen echte ijsjes, maar we konden er wel mee ‘alsof spelen’ in het huisje. We experimenteerden die dag ook met scheerschuim en verf en zo maakten we een grote bol ijs voor op ons hoorntje.

Dinsdag gingen we weer aan het puzzelen en oefenden we onze pincetgreep met het vangen van ijsbolletjes. We herhaalden zo ook nog eens de kleuren door ze in het juiste bakje te leggen.

Op woensdag deden we iets heel gek. We schilderden met verf en ijsblokjes! Dat was lekker fris.
Onze kleuters genoten van het experimenteren en maakten een mooi kunstwerk.

Donderdag bracht Jules ‘toverpapier’ mee in de vorm van een ijsje. We konden er met een stokje in krassen en dan kwamen er allerlei kleuren tevoorschijn!

Vandaag schrijbelden we bollen ijs op hoorntjes. Zo oefenden we stilaan de pengreep en zag de juf ook wie er stilletjesaan al een handvoorkeur heeft tijdens het tekenen.

We speelden deze week ook nog veel in de waterbak, soms zelfs met bollen ijs erin! We dronken veel water en smeerden ons goed in!

 

Tot volgende week, onze laatste twee dagen…

 

Liefs,

Juf Jasmien

 

PS.: Volgende week werken we nog verder rond ‘ijsjes en vakantie’.

Ik haalde de badges van de nabewaking van de boekentas van uw kind en gaf ze al aan juf Carina. Sommige kinderen hadden geen badge o.w.v. een latere instap en hoeven hier dus geen rekening mee te houden.
 

19 jun
2020
water

Dag allemaal,

 

We begonnen deze week meteen met feest vieren want Giulia was jarig geweest!
Nadien maakten we kennis met het nieuwe thema. Onze kleuters  konden zich naar hartelust uitleven in onze waterbak. We moesten wel onze beurt afwachten want alleen wie een ketting droeg kon er in spelen.
We leerden ook nog een versje over water en schuim en we tekenden grote golven voor de eendjes, al stappend rond de tafel.

Op dinsdag gingen we aan de slag met stiften en lijm. Zo versierden we onze eigen vis.  We leerden ook nog een liedje over een goudvis!

Woensdag tekenden juf Sarah en juf Jasmien met speciale kleurpotloden allerlei zeedieren op het raam. Hierbij oefenden we meteen heel wat nieuwe woordenschat.
Nadien gingen we aan het schrijbelen met blauwe verf, water en scheerschuim. Zo maakten we een zee voor ons eigen geknutselde visje!

Op donderdag mochten we zeedieren stempelen met echte inkt!

Vrijdag wekte Jules ieders nieuwsgierigheid met zijn toverwater. Wat was het leuk om de flessen om te draaien en naar al die glinsterende dingetjes in het gekleurde water te kijken!
Er was zelfs toverwater om mee te schilderen…
Onze kleuters gingen onmiddellijk aan de slag met pipetjes. Wat een leuk resultaat!

Tot volgende week!

Liefs,
juf Jasmien

PS.: Ons laatste thema zal gaan over ‘ijsjes en vakantie’.

Meebrengen: Een zak met de naam van je kind op. Volgende week woensdag gaan we de reservekleren al terug mee naar huis geven. Als je kind soms nog een ongelukje heeft, best nog een onderbroek en broek in de boekentas steken voor de laatste dagen.

Volgende week gaat de zon hard schijnen. Zorg ervoor dat je kind 's morgens goed ingesmeerd is!

Gelieve ook alles goed te NAAMTEKENEN. Door de verschillende uren waarop kinderen naar de poort gebracht worden (ook door andere leerkrachten) wordt er soms iets vergeten/verkeerd meegenomen. Gelieve dus alle vestjes/jassen/doosjes goed te naamtekenen.

12 jun
2020
themaloze week

Dag allemaal!

Op maandag poseerden we meteen voor een mooie foto want de fotograaf kan nu niet meer langskomen. Neem dus zeker een kijkje bij foto's op deze website. Er zal dit schooljaar geen officiële klasfoto meer gemaakt worden.

Dinsdag gingen we op ontdekking in ons binnentuintje. We mochten een framboos of een braambes proeven en speelden nog heel veel op de boomstammetjes en tussen de planten, dat was leuk!

Woensdag gingen we aan de slag met kleurpotloden. We maakten grote bewegingen vanuit onze schouders en oefenden zo al op het schrijven voor later.

Op donderdag namen we een filmpje op als verrassing voor onze grootouders!  Zo kunnen zij toch nog een beetje genieten van hun grootoudersfeest.  Dit filmpje kan je hier bekijken.
We knutselden ook nog bloemetjes voor hen met onze handjes! Dat cadeautje bracht je kleuter vandaag mee naar huis.

Vandaag knutselden we met verf. We schilderden één vleugel van een vlinder en nadien toverden we de andere vleugel ook in dezelfde kleur!
Daarna vonden we een echte vlinder die toevallig het klasje van juf Alexandra was binnengevlogen. Iedereen mocht eens kijken en daarna lieten we hem weer vrij!

Het was een leuke week!


Tot maandag!

Liefs,
juf Jasmien

 

PS.: Volgende week werken we rond het thema ‘water’. Gelieve nu geen themamateriaal mee te geven o.w.v. de corona-maatregelen. Alvast bedankt!
05 jun
2020
Welkom terug!

Dag iedereen, 

Wat waren we allemaal blij om elkaar weer terug te zien, zo leuk! 
We leerden 3 nieuwe vriendjes kennen deze week. Welkom Elena, Jerome en Lara! 

We verwelkomden ook onze nieuwe kinderverzorgster, juf Carin. Zij komt op vrijdag mee helpen in beide peuterklasjes!

Deze twee dagen zijn we rustig gestart. We verkenden de nieuwe afspraken zoals: heel dikwijls onze handen wassen, apart spelen op de speelplaats tussen de linten, op andere tijdstippen eten en drinken en nog veel meer. 

Onze vriendjes pasten zich gelukkig snel aan en ik heb het gevoel dat iedereen heel blij is om terug te kunnen komen spelen! 

Volgende week werken we ook nog niet rond een thema. We starten de week weer rustig op zodat de juf kan meespelen en meteen kan inspelen op de noden van onze peutertjes.
We zetten dan wel onze grootouders extra in de kijker. We gaan een versje oefenen en een knutselwerkje maken voor hen. Zo hebben ze toch nog iets gekregen van hun kleine oogappel nu het grootoudersfeest niet kan doorgaan.


Tot volgende week, lieve vriendjes! 


Liefs,

juf Jasmien

 

PS.: We turnen vanaf nu op dinsdagvoormiddag en vrijdagnamiddag!

Tijdens het tweede deel van volgende week voorspellen ze weer zonnig weer. Gelieve je kleuter 's morgens al in te smeren. Jullie hoeven geen zonnecrème mee te geven. Ik gebruik deze van de school (Louis Wildmer). Zo hoef ik maar 1 bus te gebruiken en gaat het insmeren sneller vooruit. Als er iemand allergisch aan zou zijn, gelieve dan wel eigen zonnecrème mee te geven.

03 jun
2020
Nog eens even alles op een rijtje

Dag lieve ouders, 

Morgen vliegen we er weer in! 

Het zijn allemaal nieuwe afspraken dus ik zet hieronder nog eventjes alles op een rijtje voor ONZE klas: 

- 's Morgens afzetten tussen 8.10u en 9.00u (Wij gaan om 8.30u naar de klas dus liefst daarvoor). Afscheid nemen aan de poort. Ouders mogen de speelplaats niet betreden.

- 's Middags eten onze kleuters in de refter o.l.v. de middagmoekes. Kleuters die 's middags naar huis gaan, ophalen om 11.40u aan de kleuterpoort. Zij mogen in de namiddag dan niet meer terugkomen.

Als uw kind 's middags thuis gaat eten, gelieve dit met een briefje te melden in de boekentas van uw kind.

Herinnering: Denk er ook aan dat je je kind eigen drank meegeeft. Er is nu geen drank en warme maaltijd van de school beschikbaar.

- 's Avonds ophalen tussen 14.25u en 15.25u. Bij voorkeur tussen 15.00 en 15.25 (dan zijn wij buiten op de speelplaats). 

Als u uw kind tussen 14.25u en 15.00u komt halen, gelieve dit met een briefje te melden in de boekentas van uw kind.


Wij gaan vanaf nu turnen op dinsdag en vrijdag.

Broers en zussen kunnen tijdens de pauzes niet meer samen spelen op de speelplaats (andere tijdstippen en andere bubbels). Dit is misschien wel belangrijk om op voorhand al even mee te delen aan uw kind (zeker voor de nieuwe instappers).

Ik kijk er alvast naar uit om al mijn lieve ukjes weer terug te zien! 

Tot morgen!

 

Liefs,

juf Jasmien

28 mei
2020
Joepie, weer naar school!

Dag lieve vriendjes, 

Het is bijna zover, volgende week gaat ons klasje weer open! Wat heb ik jullie gemist!

Er komt nog een mail van juf Jill jullie richting uit met verdere info hierrond.

Klik hier voor een filmpje van de juf in onze klas (met mondmasker). 

Ik zal mijn mondmasker moeten opzetten als ik in contact kom met volwassenen, dus ook 's morgens op de speelplaats, tijdens alle bewakingen,... In ons klasje zelf, hoef ik mijn mondmasker niet te dragen. 

Ik kijk er weer naar uit om jullie terug te zien! Tot volgende week!

 

Liefs,

juf Jasmien

 

PS.: Daarstraks was het kijkmoment voor de nieuwe instappertjes. Er zullen dus nog 3 vriendjes bijkomen. Dan zullen we met 19 ukjes zijn! 

27 mei
2020
werkje 'Geef het fruit de juiste kleur'

Dag vriendjes,

Neem jullie kleurpotloden er maar bij want we gaan nog eens een werkje maken! :)
Klik hier voor het werkje.

Wie kan de kleuren ook al opnoemen?

 

Liefs,
juf Jasmien

26 mei
2020
verhaal 'Anna gooit haar tutjes weg'

Dag lieve vriendjes,

Luisteren jullie mee naar het verhaal? 


Klik dan hier.

 

Liefs,
juf Jasmien

20 mei
2020
thema 'stippen en strepen': schilderen tussen de lijnen + stippen kleuren

Hallo allemaal!

Wie zin heeft, kan thuis nog enkele opdrachtjes doen:

- Schilder tussen de lijnen 

- schilder tussen de lijnen van een ovenrooster (Tip: kleef de ovenrooster vast op tafel met plakband zodat hij niet kan verschuiven)

- Kleur/schilder IN de stippen


Veel plezier!

 

Liefs,

juf Jasmien

19 mei
2020
thema 'stippen en strepen': stippen en strepen van plasticine + werkje

Dag allemaal!

Vandaag maken we stippen en strepen met de plasticine (of zoutdeeg)!

Klik hier voor een plasticinekaart van een vlinder.

Klik hier voor een plasticinekaart van een zebra.


Wie graag een werkje op papier maakt, klik hier.

Hier is het de bedoeling dat jullie proberen te tekenen rond de stippen. Je mag de stippen niet raken.

 

Veel plezier!

 

Liefs,
juf Jasmien

18 mei
2020
thema 'stippen en strepen': liedje + bewegen!

Dag allemaal, 

Tijdens deze korte week zal het gaan over 'stippen en strepen'! 

Klik hier voor het filmpje van het liedje van deze week (door juf Alexandra).

Klik hier voor het filmpje van het 'stippen en strepen bewegingsparcours' (door juf Jasmien).

Dit kan je eventueel thuis ook eens proberen op de oprit/terras of in een rustige straat.

 

Veel plezier!

Liefs,

juf Jasmien

15 mei
2020
thema 'prinsen en prinsessen': het kasteel

Dag lieve vriendjes!

Hebben jullie nog eens zin om te stempelen?
Je kan met een stukje spons en wat verf mooie 'stenen' stempelen op het KASTEEL
Kies maar welke kleur verf je hiervoor gebruikt... Want in de magische prinsen- en prinsessenwereld is alles mogelijk! 
Jules doet ook mee!

Of knutselen jullie liever zelf een kasteel van een kartonnen doos?

Bekijk dan hier het filmpje met Flip de beer.

 

Veel speelplezier!

Liefs,

juf Jasmien

14 mei
2020
thema 'prinsen en prinsessen': associatiespel

Dag allemaal,

Denken jullie mee na wat bij wie hoort?

 

Klik hier voor het filmpje.

 

Veel plezier!

 

Liefs,

juf Jasmien

14 mei
2020
mondmaskers

Dag allemaal,

Vind je peuter het vreemd of zelfs eng dat oudere kinderen en volwassenen een mondmasker dragen? Als Jules of Anna er eentje dragen, voelt een mondmasker snel vertrouwd.

Klik hier voor een foto van Jules met een mondmasker (Met dank aan Katrien Baert voor het maken van het mondmasker en de foto.)

Klik hier voor een kleurplaat van Jules met een mondmasker.

Klik hier voor een prent van Anna met een mondmasker + kleurplaat + bundel met uitleg.

 

Liefs,

juf Jasmien

13 mei
2020
thema 'prinsen en prinsessen': Wie is er weggetoverd?

Dag allemaal!

 

Raden jullie mee wie ik heb weggetoverd?

Klik hier voor het filmpje.

 

Liefs,

juf Jasmien

12 mei
2020
Thema 'prinsen en prinsessen': Versier het kleed van de prinses

Dag lieve vriendjes!

Ik weet dat de meeste onder jullie graag oefenen op het knippen en scheuren, dat is leuk!

Scheuren is de stap voor het knippen. Als je dat goed kan, kan je verder oefenen met een schaartje.

Klik hier voor een prent van een prinses.

Help jij haar om haar jurk mooier te maken?

Scheur/knip stukjes papier (kladpapier, krant, gekleurd papier,...) en kleef ze op het kleed van de prinses.

Veel plezier!

Liefs,
juf Jasmien

11 mei
2020
thema 'prinsen en prinsessen': toneeltje

Hallo allemaal,

Deze week post ik allerlei filmpjes en opdrachten rond het thema: 'Prinsen en prinsessen'. 
Hier alvast een leuk voorsmaakje om deze themaweek in te leiden! 

Veel kijkplezier! 

Klik hier voor het filmpje van het toneeltje.

Liefs,

juf Jasmien

08 mei
2020
TIK TAK thema 'mamalief'

Dag allemaal,

Er staat weer een nieuwe TIK TAK-voorstelling in ons gezamenlijk album!

Klik hier voor de TIK TAK.

Veel kijkplezier!

Liefs,
juf Jasmien

07 mei
2020
Thema 'mamalief!': werkjes die je thuis kan maken

Dag lieve vriendjes,

 

Hebben jullie nog eens zin om een werkje te maken?

Kies zelf wat je gaat maken:

Je kan een ketting stempelen voor mama (met kurkenstoppen of dopjes van een flesje) of je kan met de plasticine bolletjes rollen en ze op de ketting van mama leggen.
- werkblad 'ketting van mama'

Je kan ook 'alsof' de nagels van mama lakken (met verf, wasco, stift of kleurpotloden).
- werkblad 'de nagels van mama lakken'


Veel plezier!

 

Liefs,

juf Jasmien

06 mei
2020
thema 'mamalief!': werkje 'kusjes geven'

Dag allemaal,

Nellie, de muis, maakt een lief briefje om te zeggen dat ze haar mama graag ziet. Doe je mee?

Klik hier voor het filmpje waarin juf Jasmien het werkje voordoet.

Klik hier om het werkblad af te printen.

 

Veel plezier!

 

Liefs,

juf Jasmien

06 mei
2020
verjaardagsfilmpje

Dag lieve vriendjes, 

Zoals jullie op onze kalender, hier op de website kunnen zien, zijn er binnenkort een aantal kindjes jarig! Hip hip hip HOERA!

Dit kunnen we natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan! 

Daarom maakte ik speciaal voor jullie een verjaardagsfilmpje.

Feesten jullie mee? 

Klik hier voor het verjaardagsfilmpje.

 

Liefs,

juf Jasmien

05 mei
2020
Bericht aan papa's en hun peuter

Dag lieve vriendjes en papa's,

Omdat het zondag Moederdag is, verdienen onze mama's ook wel een cadeautje

Knutselen jullie mee? 

Kies zelf wat je gaat maken:

Je  kan 'hartjesbloemen' knutselen en ze afgeven in een vaasje.

- uitleg hartjesbloemen en enkele voorbeelden
- werkbladen 'hartjesbloemen' om uit te printen

Of je kan ook een kader afprinten waar je een mooie tekening in kan maken:

- kader 1
- kader 2


Veel knutselplezier!

 

Liefs,

juf Jasmien

04 mei
2020
Thema 'mamalief!': aftelkalender + versje

Dag allemaal,

Op zondag 10 mei is het Moederdag, feest voor onze mama's! 

Om het voor onze peuters duidelijk te maken wanneer het juist feest voor mama is, kan je hier een aftelkalender vinden tot aan Moederdag. Je peuter kan zo elke dag een kruisje zetten, en aftellen tot aan zondag.

Papa's, ik wens jullie alvast veel plezier met het mee oefenen van het 'Moederdagversje'!

Klik hier voor het filmpje waarin ik het versje voorzeg, Klik hier voor de tekst van het versje.

Op zondag 10 mei mogen onze peuters het versje als verrassing voorbrengen voor mama.

 

Veel succes!

 

Liefs,

juf Jasmien

 

 

29 apr
2020
Stempelen met wc-rolletjes en verf

Benodigdheden: 
-  Wc-rolletjes / lege keukenrol
- Verf
- A4-papier (ook leuk om eens zwart papier te gebruiken!)

Jules doet ook mee!

Tip: Peuters hebben graag veel werkruimte. Kleef 2 of meerdere A4-papieren aan elkaar zodat je kind veel plaats heeft om te stempelen.

Veel plezier! 

Liefs,

juf Jasmien

27 apr
2020
gaatjes en buizen

Goeiemorgen allemaal! 

Deze week werken we rond het thema 'gaatjes en buizen'.

Kijken en tellen jullie mee met het filmpje van 'Jules en de muisjes'? Klik hier voor het filmpje

Je kan ook een werkje rond 'kaas en muisjes' maken. Klik hier voor het werkje

Instructie bij het werkje:
- Schilder/kleur de kaas (met de gaatjes erin) helemaal geel.
- Knip 5 muisjes uit en kleef ze in de gaatjes.

Veel plezier! 

Liefs,

juf Jasmien

27 apr
2020
Bewegingsfilmpjes door juf Marie-Anne

Dag allemaal,

Neem zeker ook eens een kijkje op de schoolwebsite bij 'LO'.

Juf Marie-Anne post daar geregeld een bewegingsfilmpje. Klik hier voor de bewegingsfilmpjes

Veel plezier!

 

Liefs, 
juf Jasmien

24 apr
2020
Nieuwe filmpjes en tips in ons gezamenlijk album

Dag allemaal,

Er staan al een aantal nieuwe filmpjes in ons gezamenlijk album. Ga zeker eens kijken! 

Er staat ook een werkblaadje rond 'kriebelbeestjes' op (Klik hier voor het werkblad)

- Knip de kaartjes uit.
- Leg ze door elkaar op tafel.
- Laat je peuter ze terug aan elkaar leggen.
- Als het goed gelegd is, kunnen ze de kaartjes op een blad kleven.

Je mag altijd een foto delen van de gemaakte werkjes! :)

Veel plezier! 

Liefs,
juf Jasmien

PS.: Neem ook zeker eens een kijkje op de website van juf ALexandra. Zij post ook filmpjes! Klik hier voor de filmpjes van juf Alexandra

16 apr
2020
Neem zeker een kijkje in ons gezamenlijk fotoalbum!

Dag lieve vriendjes en ouders,

Voor degene die nog geen kijkje hebben genomen in ons gezamenlijk fotoalbum, zeker doen! Klik hier.

Na de Paasvakantie komen er weer enkele nieuwe filmpjes en foto's van Jules (en mijzelf) op. 

Hopelijk tot snel want ik mis jullie allemaal!

Liefs,
juf Jasmien

 

14 apr
2020
Contact tijdens 'corona-periode'

Beste ouder(s),

Ik heb een e-mailadres aangemaakt om contact te blijven houden tijdens deze 'corona-periode'.
Hier kan je terecht als je iets wil meedelen/vragen i.v.m. uw kind.

Nieuw e-mailadres: juf@jufjasmien.be

Liefs en hopelijk tot snel,
juf Jasmien

23 mrt
2020
Bingo Jules

Dag allemaal, 

In de gezamenlijke fotomap (zie link vorig bericht), vind je een bingo van Jules terug.

Uitleg bij de bingo:

Knip de kaartjes uit, steek ze in een pot/washandje. Laat je kind een kaartje trekken en voer de opdracht uit.

OF: Print het blad in zijn geheel uit. Kies een opdracht en kleur het Juleske als de opdracht uitgevoerd is.

 

Veel plezier!

21 mrt
2020
Foto's delen

Dag allemaal,

Hopelijk gaat het goed met jullie.

Wat kijk ik er naar uit om weer terug te kunnen les geven in ons frambozenroze klasje! 

Intussen kunnen we elkaar misschien op de hoogte houden door foto's te posten in een gezamenlijk album. 

Wie hiervoor interesse heeft: klik HIER

Hopelijk tot snel! Veel digitale kusjes en knuffels voor mijn lieve ukjes! 

Liefs,

juf Jasmien

13 mrt
2020
Papalief!

Dag allemaal!

 

We begonnen deze week met het vertellen over onze papa’s. De kleuters toonden de foto van hun papa of een voorwerp dat met hem te maken had. Zo leerden we luisteren naar elkaar en wachten op onze beurt om te vertellen. Al onze peutertjes waren zo enthousiast dat het soms nog moeilijk was, maar we oefenen erop!

We experimenteerden ook met wattenstaafjes en zwarte verf. Zo maakten we een baard voor de papa op ons papier.
We luisterden naar het verhaal van de wiebelbillenboogie. Onze kleuters vonden het super en nadien dansten we natuurlijk ook op het wiebelbillenboogielied samen met de kleuters van K1!

Op woensdag kwamen onze kindjes als echte papa’s naar school, dat was leuk!
We deden een fotoshoot in papa’s kleren.

Donderdag mochten we met echte scheerschuim doen alsof we een baard scheerden, dat was gek!
We keken ook naar de TIK-TAK voorstelling.

Vrijdag gingen we aan de slag met hamers en nagels en we turnden nog samen met juf Marie-Anne.

 

Het was weer een fijne week!

 

Liefs,

juf Jasmien


Jammer genoeg worden de lessen vanaf maandag 16/03 opgeschort o.w.v. het coronavirus. Er wordt enkel opvang voorzien. Verdere informatie krijgen jullie via de schoolmail.

Je kan hier later terugvinden wanneer we aan ons volgende thema gaan werken en wat dit dan gaat zijn.

 

In onze klas liggen nog 2 stoffen zakken, donkerblauwe wanten en een zwarte strik. Als het van iemand van ons is, laat het zeker weten!

We zijn nog op zoek naar een fluohesje met oranje letters. Als dit per ongeluk mee naar huis is gegaan, geen probleem, dit kan gebeuren. Bezorg het mij terug (via de boekentas van je kind).

06 mrt
2020
zakken en tassen

Dag allemaal!

 

Deze week verwelkomden we 3 nieuwe kinderen in onze klas. Welkom Ella, Floor en Thijs! Nu zijn we al met 16 kindjes!
We begonnen de week rustig door samen te spelen en  de afspraken te leren kennen.

Dinsdag  vonden we Jules niet zoals gewoonlijk in zijn bedje. We zochten hem overal en riepen zijn naam… Plots zagen we een grote koffer staan… Wat zou daarin zitten? Inderdaad… ons Juleske! Gekke Jules toch!
Onze kindjes hadden allerlei zakken meegebracht. Daar konden we verschillende dingen mee doen zoals ons hoofd en andere lichaamsdelen in verstoppen, winkelen in onze poppenhoek, tellen, leggen van klein naar groot,…
We keken ook nog naar de TIK-TAK voorstelling.

Op woensdag gingen we aan de slag met gekke borstels en verf, dat was leuk!

Donderdag kleefden we ogen, een neus en een mond op de juiste plaats op onze zelf geschilderde zak. De juf niette er de handen en voeten die we hadden gekleurd nog aan en toen was ons ‘zakmannetje’ klaar! Dat houden we nog eventjes in de klas om volgende week te gebruiken voor een nog groot geheim…
Onze kindjes moesten hun oortjes open zetten om goed te kunnen luisteren. Jules had een grote zak meegebracht waar geluid uitkwam. We verkenden allerlei instrumenten en we deden een hoorspel.

Vrijdag toonde Jules ons allerlei kleine zakjes. Hij vertelde dat het geurzakjes waren.
De kleuters mochten allemaal eens ruiken en vertellen welk zakje lekker rook en welk niet.
We oefenden ook onze fijne motoriek door met een groot pincet pomponnetjes in het zakje van dezelfde kleur te doen. Wat kennen sommige kindjes de kleuren al goed!


Tot maandag!

Liefs,
Juf Jasmien

PS.: Ons volgende thema: ‘Papalief!’ (vaderdag)
Meebrengen:
maandag: Een foto van papa of een voorwerp dat te maken heeft met hun papa
woensdag: Je kleuter mag verkleed naar de klas komen als een papa!
21 feb
2020
gekke Tito!

Dag allemaal!

Maandag schilderden we met wattenstaafjes. De juf vertelde ook het verhaal van clown Tito.

Dinsdag keken we naar een toneelstukje.  Juf Jasmien speelde clown ‘Tito’ en juf Alexandra de circusdirecteur en de mevrouw van de neuzenwinkel.
Clown Tito is de ster van circus Rondo. Maar tijdens één van zijn circusacts speelde hij zijn neus kwijt! Hij ging op zoek naar een nieuwe. De mevrouw van de winkel had er in alle vormen en maten, maar hij vond geen mooie, rode, ronde clownsneus… De circusdirecteur geloofde dat Tito zonder zijn neus ook heel mooi zou kunnen optreden. Het clowntje ging met een bang hartje de zaal vol mensen in, hij trad op en na een tijdje was zijn neus plots terug, joepie!

Na de voorstelling gingen we meteen aan de slag met verf… en met onze eigen neus! We gaven onze Tito een mooie clownsneus door ‘neuze neuze’ te doen. Nadien mochten we ook naar onze neus gaan kijken in de spiegel, dat was grappig!

De peuters maakten deze week voluit kennis met carnaval, een echt verkleedfeest! Elke dag konden ze zich naar hartelust aan –en uitkleden met de vele spullen uit de verkleedkoffer die de juf had meegebracht. Zo oefenden ze vooral ook hun durf en hun fijne motoriek (zelf aankleden, want de juf kwam bijna niet helpen)!

Woensdag kwamen er kindjes van de 2de kleuterklas op bezoek want hun juf was ziek!
We versierden een clown met speciale stiften.

Op donderdag had Jules een feesthoedje bij zich. Daarmee oefenden we de begrippen ‘op’, ‘onder’ en ‘naast’. Nadien kleefden we onze zelf versierde strik,hoedje en neus op de juiste plaats op onze foto.

En vandaag…was het eindelijk zover…CARNAVAL!
Onze kindjes waren supermooi verkleed! En trots dat ze waren! (sommigen deden het uiteraard al iets liever dan anderen… ) We stapten in onze stoet door de gang en smulden van  heerlijke wafels die allerlei oma’s en opa’s en mama’s en papa’s en moekes en…gebakken hadden! Mmm! En nu…VAKANTIE! Veel plezier allemaal!

 

Liefs,
juf Jasmien

 

PS.: Na de vakantie verwelkomen we 3 nieuwe kindjes en zullen we leren over het thema ‘zakken en tassen’ . Spulletjes rond dit thema mag je altijd meegeven.

14 feb
2020
Het klinkt als muziek in mijn oren!

Dag allemaal!

 

Onze muzikale week startte al meteen op maandagmorgen toen we alle muziekinstrumenten bewonderden die Jules en onze kindjes hadden meegebracht. Samen luisterden we naar de verschillende geluiden en we probeerden ook al de naam van het instrument te zeggen. Daarna vulden we er een grote doos mee om er een hele week van te kunnen genieten!
Jules bracht ook muzikale penselen mee… Tijdens het schilderen rinkelden hun belletjes , wat gek om zo te verven!

Dinsdag gingen we aan de slag met kleeffiguurtjes om ons schuddoosje van mooie kleuren te voorzien.
Deze rammeldoosjes houden we nog eventjes in de klas want die zijn ideaal om carnaval mee te vieren volgende week!

Woensdag schrijbelden we met scheerschuim en verf en zo maakten we een afdruk op ons zelfgekozen instrument.

Donderdag bracht Jules een microfoon mee. Zo hoorden we onze stem door de versterker. Dat was gek! We speelden ook nog op een echt keyboard. 

Vrijdag deden we een dobbelsteenspel en tekenden we ons kindje in het boekje.
Cas en Lisa (socio-emotionele vorming) vertelden ons over lief zijn voor elkaar. Ze brachten voor elke klas ook een hartje mee dat we mochten beschilderen met onze handjes.


Tot volgende week allemaal!

 

Liefs,

Juf Jasmien

 

PS.: Ons volgende thema is ‘gekke Tito’ (carnaval).
Wie thuis nog boekjes, verkleedkleding of andere carnavalsattributen heeft, mag deze genaamtekend meegeven om mee te spelen in de klas.

Vrijdag mogen alle kinderen verkleed naar school komen. Dan gaan we carnaval vieren!

06 feb
2020
ballen en ballonnen

Dag allemaal!
 

Op maandag verwelkomden we 8 nieuwe vriendjes in onze klas!
We verkenden rustig het klasspeelgoed en leerden de afspraken kennen.


Dinsdag lieten onze kleuters vol trots hun meegebrachte spulletjes zien. We verzamelden ze allemaal in een grote doos zodat we er heel de week mee konden spelen.
We tekenden ook al met potloden de wolken van ons werkje.
De TIK TAK voorstelling was ook weer van de partij.
In de namiddag gingen we ons uitleven in de turnzaal met de grote parachute en een heleboel ballen en ballonnen, dat was fantastisch!

Woensdag hadden we bezoek van 3 nieuwe kindjes die al eens kwamen kijken in ons klasje. Na de krokusvakantie zullen we dan al met 16 ukjes zijn!
We versierden ook nog onze ballon van papier door te stempelen met verf.

Donderdag maakten we onze Jules wakker. Hij had een ballonvriendje meegebracht. Hij vertelde dat ze veel met elkaar speelden. Onze kindjes wilden ook wel zo’n ballonmannetje om mee naar huis te nemen. Jules legde uit hoe je met een ballon, een trechter en wat zand makkelijk zo’n vriendje kon maken. Onze kleuters gingen meteen aan de slag, en trots dat ze waren!

Tot volgende week! (morgen is het geen school)

Liefs,
Juf Jasmien

 

PS.: Ons volgende thema: ‘Het klinkt als muziek in mijn oren!’

Zijn er ouders, oma’s / opa’s, tantes / nonkels, … die een instrument bespelen en dit graag volgende week aan onze peuters willen laten komen zien en horen? Laat het ons dan gerust weten!

Wie een (speelgoed)instrument wil meebrengen, zeker welkom! (Wel goed naamtekenen!)

Op vrijdag 21 februari vieren we carnaval in onze klas! Alle kleuters mogen die dag verkleed naar school komen. Mogen wij jullie al vragen om rekening te houden met onze toiletbezoekjes zodat die vlot en makkelijk verlopen? Liefst geen verkleedpakjes uit 1 stuk.

31 jan
2020
Hoedje van papier

Dag allemaal!

 

Maandagmorgen toonde Jules ons zijn meegebrachte krant. Hij vroeg of de kindjes thuis ook een krant hadden. En ja hoor, sommigen hadden er zelfs eentje meegebracht!
We dachten na over  wat we allemaal met de kranten konden doen en dat was heel wat! We konden er spelletjes mee spelen: er rond stappen en snel op een stuk krant gaan staan als de muziek stopt,  er propjes van maken en die in een grote bak mikken…en nog veel meer!
We gingen ook aan de slag met fluoverf. Onze kleuters mochten drie kleuren kiezen die de juf in een plastieken mapje spoot. Nadien schilderden we zonder dat onze handen vies konden worden! Van dit knutselwerk maakten we een lampion om te gebruiken op de lichtjeswandeling.

Jules vouwde op dinsdag een hoedje van papier uit een stuk krant. Onze kindjes kregen er  ook allemaal één en bestempelden het met zelfgekozen kleuren. Nadien strooide de juf er nog glitters op.

Woensdag trokken we naar het bos. We maakten een wandeling en speelden met papieren vliegers. Nadien dansten we op de speelplaats en gingen we ook nog turnen. Dat was een sportieve dag!


Ook op donderdag bracht Jules weer iets voor ons mee. Het waren kleine zijdepapiertjes  en hij toonde aan onze vriendjes hoe je de papiertjes in twee kon scheuren. Meteen daarna mochten we die scheurtechniek ook zelf toepassen en kleefden we de stukjes zijdepapier op ons papiermannetje.

Vrijdag kregen we bezoek van een papiermonstertje met veel honger naar…stukjes papier! Jules vroeg aan onze kindjes of zij repen papier konden knippen (of scheuren) voor zijn vriendje. Wat deden onze kleuters hun best! Ze knipten en scheurden dat het een lieve lust was en maakten het papiermonstertje superblij!
Vandaag was het ook ‘dag van de directeur’. We gaven ons cadeautje, een zelfgemaakt hoedje van papier, af aan juf Jill en we zongen er ook ons liedje bij. Wat was ze blij!
We kleefden ook nog figuurtjes op ons hoedje van papier en we mochten nog veel experimenteren met de schaartjes in onze knipbak.


 Het was een leuke week in de klas van juf Alexandra!
Volgende week zullen we weer spelen in onze eigen klas en verwelkomen we 8 nieuwe instappers!


Fijn weekend allemaal!

Liefs,
juf Jasmien

 

PS.: Ons volgende thema is: ‘ballen en ballonnen’.
Wie thuis spulletjes heeft die met ons thema te maken hebben, mag deze altijd genaamtekend meegeven.


Herinnering:
Donderdag 6 februari maken we een fluoklasfoto. Je kind mag dan in fluo naar school komen.
vrijdag 7 februari: geen school (facultatieve verlofdag)

Wie al zoekt naar een pakje om aan te doen met carnaval (vrijdag voor de krokusvakantie), hou er rekening mee dat onze kleuters nog goed naar het toilet moeten kunnen gaan. Liefst geen pakjes uit één deel.24 jan
2020
Jules is ziek

Op maandagmorgen voelde Jules zich niet zo lekker... Hij hoestte de hele tijd en niesde er op los!
Hij had ook overal rode stippen: op zijn gezicht, z’n buik, op zijn beentjes,…o-ve-ral! De juf was wel wat ongerust en belde dokter Sarah op. Gelukkig kon ze meteen komen!

De dokter kleedde Jules uit en onderzocht hem. Ze luisterde met de stethoscoop, keek in zijn oortjes en mond en nam ook zijn koorts. Jules had de windpokken!
Dokter Sarah wilde hem meteen een pilletje geven maar dat zag Jules niet zitten, hij hield zijn mondje stijf toe! Gelukkig konden de juf en de kindjes hem samen overhalen om het pilletje wel door te slikken want daar word je beter van!  Daarna legden we Jules in zijn bedje en ging hij flink slapen om weer beter te worden.

De peuters werkten deze week ook hard: ze verzorgden alle popjes in ons eigen ziekenhuis, maakten pilletjes van plasticine,bestempelden een doeblad van Jules zodat hij rode stipjes had,… alles stond in het teken van Jules’ windpokken!

 

En vandaag…was hij genezen! De rode stipjes waren allemaal weg!

 

 

Fijn weekend allemaal!

 

 

Liefs,

Juf Jasmien

 

Ons volgende thema is: ‘hoedje van papier’.
Wie thuis nog kranten, verschillende soorten papier heeft die je niet meer gebruikt, altijd welkom!

INFO: Volgende week zijn het CITO toetsen voor de oudste kleuters. Ons klaslokaal zal elke voormiddag gebruikt worden hiervoor. Daarom gaan we heel volgende week elke voormiddag bij juf Alexandra en in onze tussenklas spelen. In de namiddag kunnen we telkens weer naar onze eigen klas.

17 jan
2020
knuffels

Dag allemaal!

Op maandagmorgen bracht Jules zijn knuffel mee naar de klas en ook onze kindjes hadden er eentje bij zich. Hoe leuk!
We zongen en dansten samen met hen en we sorteerden ze van klein naar groot.

Jules toonde ook een laken waar juf Jasmien steeds één knuffeltje mee kon wegtoveren! 
Snel kwamen ze weer tevoorschijn, waarna alle knuffels op het laken mochten dansen en springen! Daarna waren ze zo moe, dat ze wilden rusten… 

De volgende dag  was Jules vergezeld van een heleboel beertjes. Maar ze hadden geen armen en benen!  Gelukkig boetseerden we er samen nieuwe van plasticine. Wat waren de beren weer blij!

Woensdag was Jules niet zo flink geweest. Hij had met zijn schaartje in de foto’s van de knuffels geknipt! Toen moest juf Jasmien wel een beetje boos “mannekemannekeman” zeggen. Gelukkig konden onze kleuters de foto van hun knuffel weer terug in elkaar puzzelen en was er niets meer aan de hand!

Jules bracht donderdag vorken mee en vertelde dat we daar ook mee konden schilderen. Zo maakten we een beer met onze vork en bruine verf. Dat was gek!

 

Die knuffels waren trouwens kapoenen want toen de kindjes vrijdag in de klas arriveerden, hadden ze zich …verstopt!
Na een stevige zoekactie vonden we ze snel allemaal terug.
We kleefden ook nog ogen en oren op ons berenkunstwerk.

 

Tot volgende week, lieve kindjes!

 

Liefs,

Juf Jasmien

 

PS.: Volgende week is ons thema: ‘Jules is ziek’. Je kleuter mag dan spulletjes van thuis meebrengen rond dit thema. Bijvoorbeeld een dokterstasje, windels, boeken over ziek zijn,… Ook deze spulletjes graag naamtekenen a.u.b.

10 jan
2020
Naar school

Dag allemaal!

Onze eerste week zit erop! Wat zitten er  5 flinke kindjes in onze klas! Welkom allemaal!
We ontdekten wat er allemaal in ons klasje te beleven valt (en dat is veeeeeel, heeeeel veeeeel, waardoor we die eerste dag echt van hier naar daar en terug liepen!)
Onze kindjes kwamen heel dikwijls met het boek ‘Wannes gaat naar school’ naar de juf. Ze wilden het verhaal zeker nog 3x horen! We speelden een contactspelletje met de bal en de juf toverde ook tijdens het ‘Wat is er weg? – spel’. Dat vonden onze kindjes geweldig!

Dinsdag gingen we aan de slag met vingerverf. Onze kindjes deden flink hun schortje aan en we leerden dat het niet erg is dat onze handen vuil worden. Nadien oefenden we ook op het wassen van onze handjes.

Jules was woensdag ook al van de partij. Hij woont in ons klasje! Onze kindjes waren heel enthousiast om hem te leren kennen. Ze gaven hem een handje en sommigen zelfs een kusje!
We ontdekten wat er allemaal in het boekentasje van Jules zat en nadien
sorteerden we alle voorwerpen op kleur en wat konden onze kindjes dat al goed! We gingen ook nog turnen met juf Marie-Anne. Wat heeft die leuk speelgoed in haar turnzaal!

Op donderdag mochten we komen werken : we schilderden onze boekentas van papier. We mochten ook eens van de glijbaan glijden in het tussenklasje, dat was superleuk! We keken ook naar de TIK-TAK voorstelling. Na de middag kwamen er 6 kindjes van juf Alexandra bij ons spelen. Zo leren we op een rustige manier hoe het is om met meer kindjes in de klas te zitten en ons speelgoed te moeten delen.

Vrijdag leerden onze kindjes werken met lijm door voorwerpen in hun zelfgemaakte boekentas te kleven. We kregen ook bezoek van 10 kindjes van de tweede kleuterklas. Ze speelden een hele dag mee met ons want hun juf was ziek.

Ondertussen worden we stilaan vertrouwd met de klasritueeltjes: in een treintje aan de deur staan, het ochtendritueel in de zithoek, opruimen,… en heel veel toiletbezoekjes!

Ziezo, dat was onze eerste week! Kan je geloven dat we ’s avonds moe zijn?

 

Liefs,

 

Juf Jasmien

 

PS.: Ons volgende thema is ‘Knuffels’.

Meebrengen: Een knuffel van thuis die de hele week in de klas mag blijven.