Nieuws

17 jan
2020
knuffels

Dag allemaal!

Op maandagmorgen bracht Jules zijn knuffel mee naar de klas en ook onze kindjes hadden er eentje bij zich. Hoe leuk!
We zongen en dansten samen met hen en we sorteerden ze van klein naar groot.

Jules toonde ook een laken waar juf Jasmien steeds één knuffeltje mee kon wegtoveren! 
Snel kwamen ze weer tevoorschijn, waarna alle knuffels op het laken mochten dansen en springen! Daarna waren ze zo moe, dat ze wilden rusten… 

De volgende dag  was Jules vergezeld van een heleboel beertjes. Maar ze hadden geen armen en benen!  Gelukkig boetseerden we er samen nieuwe van plasticine. Wat waren de beren weer blij!

Woensdag was Jules niet zo flink geweest. Hij had met zijn schaartje in de foto’s van de knuffels geknipt! Toen moest juf Jasmien wel een beetje boos “mannekemannekeman” zeggen. Gelukkig konden onze kleuters de foto van hun knuffel weer terug in elkaar puzzelen en was er niets meer aan de hand!

Jules bracht donderdag vorken mee en vertelde dat we daar ook mee konden schilderen. Zo maakten we een beer met onze vork en bruine verf. Dat was gek!

 

Die knuffels waren trouwens kapoenen want toen de kindjes vrijdag in de klas arriveerden, hadden ze zich …verstopt!
Na een stevige zoekactie vonden we ze snel allemaal terug.
We kleefden ook nog ogen en oren op ons berenkunstwerk.

 

Tot volgende week, lieve kindjes!

 

Liefs,

Juf Jasmien

 

PS.: Volgende week is ons thema: ‘Jules is ziek’. Je kleuter mag dan spulletjes van thuis meebrengen rond dit thema. Bijvoorbeeld een dokterstasje, windels, boeken over ziek zijn,… Ook deze spulletjes graag naamtekenen a.u.b.

10 jan
2020
Naar school

Dag allemaal!

Onze eerste week zit erop! Wat zitten er  5 flinke kindjes in onze klas! Welkom allemaal!
We ontdekten wat er allemaal in ons klasje te beleven valt (en dat is veeeeeel, heeeeel veeeeel, waardoor we die eerste dag echt van hier naar daar en terug liepen!)
Onze kindjes kwamen heel dikwijls met het boek ‘Wannes gaat naar school’ naar de juf. Ze wilden het verhaal zeker nog 3x horen! We speelden een contactspelletje met de bal en de juf toverde ook tijdens het ‘Wat is er weg? – spel’. Dat vonden onze kindjes geweldig!

Dinsdag gingen we aan de slag met vingerverf. Onze kindjes deden flink hun schortje aan en we leerden dat het niet erg is dat onze handen vuil worden. Nadien oefenden we ook op het wassen van onze handjes.

Jules was woensdag ook al van de partij. Hij woont in ons klasje! Onze kindjes waren heel enthousiast om hem te leren kennen. Ze gaven hem een handje en sommigen zelfs een kusje!
We ontdekten wat er allemaal in het boekentasje van Jules zat en nadien
sorteerden we alle voorwerpen op kleur en wat konden onze kindjes dat al goed! We gingen ook nog turnen met juf Marie-Anne. Wat heeft die leuk speelgoed in haar turnzaal!

Op donderdag mochten we komen werken : we schilderden onze boekentas van papier. We mochten ook eens van de glijbaan glijden in het tussenklasje, dat was superleuk! We keken ook naar de TIK-TAK voorstelling. Na de middag kwamen er 6 kindjes van juf Alexandra bij ons spelen. Zo leren we op een rustige manier hoe het is om met meer kindjes in de klas te zitten en ons speelgoed te moeten delen.

Vrijdag leerden onze kindjes werken met lijm door voorwerpen in hun zelfgemaakte boekentas te kleven. We kregen ook bezoek van 10 kindjes van de tweede kleuterklas. Ze speelden een hele dag mee met ons want hun juf was ziek.

Ondertussen worden we stilaan vertrouwd met de klasritueeltjes: in een treintje aan de deur staan, het ochtendritueel in de zithoek, opruimen,… en heel veel toiletbezoekjes!

Ziezo, dat was onze eerste week! Kan je geloven dat we ’s avonds moe zijn?

 

Liefs,

 

Juf Jasmien

 

PS.: Ons volgende thema is ‘Knuffels’.

Meebrengen: Een knuffel van thuis die de hele week in de klas mag blijven.