Nieuws

24 jan
2020
Jules is ziek

Op maandagmorgen voelde Jules zich niet zo lekker... Hij hoestte de hele tijd en niesde er op los!
Hij had ook overal rode stippen: op zijn gezicht, z’n buik, op zijn beentjes,…o-ve-ral! De juf was wel wat ongerust en belde dokter Sarah op. Gelukkig kon ze meteen komen!

De dokter kleedde Jules uit en onderzocht hem. Ze luisterde met de stethoscoop, keek in zijn oortjes en mond en nam ook zijn koorts. Jules had de windpokken!
Dokter Sarah wilde hem meteen een pilletje geven maar dat zag Jules niet zitten, hij hield zijn mondje stijf toe! Gelukkig konden de juf en de kindjes hem samen overhalen om het pilletje wel door te slikken want daar word je beter van!  Daarna legden we Jules in zijn bedje en ging hij flink slapen om weer beter te worden.

De peuters werkten deze week ook hard: ze verzorgden alle popjes in ons eigen ziekenhuis, maakten pilletjes van plasticine,bestempelden een doeblad van Jules zodat hij rode stipjes had,… alles stond in het teken van Jules’ windpokken!

 

En vandaag…was hij genezen! De rode stipjes waren allemaal weg!

 

 

Fijn weekend allemaal!

 

 

Liefs,

Juf Jasmien

 

Ons volgende thema is: ‘hoedje van papier’.
Wie thuis nog kranten, verschillende soorten papier heeft die je niet meer gebruikt, altijd welkom!

INFO: Volgende week zijn het CITO toetsen voor de oudste kleuters. Ons klaslokaal zal elke voormiddag gebruikt worden hiervoor. Daarom gaan we heel volgende week elke voormiddag bij juf Alexandra en in onze tussenklas spelen. In de namiddag kunnen we telkens weer naar onze eigen klas.

17 jan
2020
knuffels

Dag allemaal!

Op maandagmorgen bracht Jules zijn knuffel mee naar de klas en ook onze kindjes hadden er eentje bij zich. Hoe leuk!
We zongen en dansten samen met hen en we sorteerden ze van klein naar groot.

Jules toonde ook een laken waar juf Jasmien steeds één knuffeltje mee kon wegtoveren! 
Snel kwamen ze weer tevoorschijn, waarna alle knuffels op het laken mochten dansen en springen! Daarna waren ze zo moe, dat ze wilden rusten… 

De volgende dag  was Jules vergezeld van een heleboel beertjes. Maar ze hadden geen armen en benen!  Gelukkig boetseerden we er samen nieuwe van plasticine. Wat waren de beren weer blij!

Woensdag was Jules niet zo flink geweest. Hij had met zijn schaartje in de foto’s van de knuffels geknipt! Toen moest juf Jasmien wel een beetje boos “mannekemannekeman” zeggen. Gelukkig konden onze kleuters de foto van hun knuffel weer terug in elkaar puzzelen en was er niets meer aan de hand!

Jules bracht donderdag vorken mee en vertelde dat we daar ook mee konden schilderen. Zo maakten we een beer met onze vork en bruine verf. Dat was gek!

 

Die knuffels waren trouwens kapoenen want toen de kindjes vrijdag in de klas arriveerden, hadden ze zich …verstopt!
Na een stevige zoekactie vonden we ze snel allemaal terug.
We kleefden ook nog ogen en oren op ons berenkunstwerk.

 

Tot volgende week, lieve kindjes!

 

Liefs,

Juf Jasmien

 

PS.: Volgende week is ons thema: ‘Jules is ziek’. Je kleuter mag dan spulletjes van thuis meebrengen rond dit thema. Bijvoorbeeld een dokterstasje, windels, boeken over ziek zijn,… Ook deze spulletjes graag naamtekenen a.u.b.

10 jan
2020
Naar school

Dag allemaal!

Onze eerste week zit erop! Wat zitten er  5 flinke kindjes in onze klas! Welkom allemaal!
We ontdekten wat er allemaal in ons klasje te beleven valt (en dat is veeeeeel, heeeeel veeeeel, waardoor we die eerste dag echt van hier naar daar en terug liepen!)
Onze kindjes kwamen heel dikwijls met het boek ‘Wannes gaat naar school’ naar de juf. Ze wilden het verhaal zeker nog 3x horen! We speelden een contactspelletje met de bal en de juf toverde ook tijdens het ‘Wat is er weg? – spel’. Dat vonden onze kindjes geweldig!

Dinsdag gingen we aan de slag met vingerverf. Onze kindjes deden flink hun schortje aan en we leerden dat het niet erg is dat onze handen vuil worden. Nadien oefenden we ook op het wassen van onze handjes.

Jules was woensdag ook al van de partij. Hij woont in ons klasje! Onze kindjes waren heel enthousiast om hem te leren kennen. Ze gaven hem een handje en sommigen zelfs een kusje!
We ontdekten wat er allemaal in het boekentasje van Jules zat en nadien
sorteerden we alle voorwerpen op kleur en wat konden onze kindjes dat al goed! We gingen ook nog turnen met juf Marie-Anne. Wat heeft die leuk speelgoed in haar turnzaal!

Op donderdag mochten we komen werken : we schilderden onze boekentas van papier. We mochten ook eens van de glijbaan glijden in het tussenklasje, dat was superleuk! We keken ook naar de TIK-TAK voorstelling. Na de middag kwamen er 6 kindjes van juf Alexandra bij ons spelen. Zo leren we op een rustige manier hoe het is om met meer kindjes in de klas te zitten en ons speelgoed te moeten delen.

Vrijdag leerden onze kindjes werken met lijm door voorwerpen in hun zelfgemaakte boekentas te kleven. We kregen ook bezoek van 10 kindjes van de tweede kleuterklas. Ze speelden een hele dag mee met ons want hun juf was ziek.

Ondertussen worden we stilaan vertrouwd met de klasritueeltjes: in een treintje aan de deur staan, het ochtendritueel in de zithoek, opruimen,… en heel veel toiletbezoekjes!

Ziezo, dat was onze eerste week! Kan je geloven dat we ’s avonds moe zijn?

 

Liefs,

 

Juf Jasmien

 

PS.: Ons volgende thema is ‘Knuffels’.

Meebrengen: Een knuffel van thuis die de hele week in de klas mag blijven.